kawan baik cikparo! TEKAN...

Saturday, October 22, 2011

Bengang betul tak boleh post entry! Ape kejadah semua ni?


Jangan tanya kenapa cik paro dah lama tak tulis entry. Ni semua gara-gara tak boleh nak post kat blog. Naik angin juga. Ingatkan lah line broadband punya pasal. Kisahnya benda lain yang jadi punca.

Tak nampak, tekan bagi besar
Tengok ni, ingatkan nak post entry, ni jadinya..IGNORE WARNING.. Ape kejadah semuanya itu? Berhari-hari dok fikir masalah ni..

Lepas tu, try pulak tekan IGNORE WARNING tu. Nak tengok juga apa yang terjadi.

Tak nampak lagi?tekan bagi besar..

Ingatkan lah dah settle masalah. Just hilang IGNORE WARNING je...Nak post entry macammana kalau semua yang kat atas tu tak ade.. Tak pe, cuba bersabar..

Ermmm, try tekan compose pulak. Yang kat bahagian kiri atas tu.Kita tengok apa yang terjadi..


Keluar apa pulak ni? Bingung sekejap. Bahasa omputih pulak. Takpe, sabar..Try tekan search the blogger help group for bX-1fv8xl yang wana biru tu...


Keluar yang ni pulak. Ermm, try la tekan link yang di beri tu..


Kisahnya ramai yang terkena. Bukan cik paro seorang. so, pakat-pakat la nak tau, macammana nakk settlekan..


Last-last jumpa yang ni. Tekan linknya.



Try ikut step dan buat. Akhirnya boleh juga post enty kat blog yang dicintai ini. Arghh.. sangat kecewa, sebab signature yang kat bawah tu,


terpaksa di delete. Kalau tak, tak boleh lah nak tulis entry lagi. Kesimpulannya, belajar lah dari kesilapan. Eh, siapa yang silap ni?


Ada sesiapa yang kena macm cik paro tak? kau ado?







6 comments:

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup said...

sabar....biasalah lah tu..time hujung bulan.....hehe

CIK PARO! said...

C' ayob : benda alah ni, boleh kena hujung bulan ke? Rasanya bukan masalah broadband..

Gen2Merah said...

ahahahah.. itu sebab saya malas nak kacau2 segla widget, template dan HTML segala tu.. cukuplah apa yang ada.. kita ni bukan seorang designer yang tahu pasal selok belok setting blog ni kan....

Saya tengok gambar tu cik Paro pun dah tukar "updated Blogger interface kan"... saya tak nak tukar.. best lagi pakai yang lama punya. tak pening2.. ehehe

Wanie said...

owh wanie kalau jadi macam ni, wanie tukar gune blogger yang lame terus boleh..

Wanie said...

owh wanie kalau jadi macam ni, wanie tukar gune blogger yang lame terus boleh..

tiefazatie said...

ifa nie mmg guna yg lama nie..haha..xguna yg baru..mls nie..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...