kawan baik cikparo! TEKAN...

Wednesday, September 7, 2011

Diploma Eksekutif


Alkisah,apabila telefon rumah berdering tengah-tengah maghrib.Adik yang angkat.

"kak, telefon.."

"Siapa?"

geleng...

"Hello.."

"Ni cik Faraha ye? Saya daripada ________ ingin menawarkan cik diploma eksekutif.Adakah cik masih belajar atau sudah bekerja?"



"???"
"ermm....duk rumah je"

"Cik tau tak apa itu diploma eksekutif?"

" Tau.Eh..tidak tau"

"Okay, untuk mengambil diploma ini perlukan 3 kredit SPM dan 3 tahun bekerja. Diploma ni khas bagi mereka yang sedang bekerja. Kelas akan di adakan pada hujung minggu sahaja. Diploma yang di tawarkan under UTM. Nanti konvo akan diadakan disana. Bulan 10 ini ada kemasukan baru"




Gulp~~

"Kalau ada sesiapa yang berminat sila lah telefon saya ya!"

Kesimpulannya, cik paro tak layak pun.Yang pelik bin ajaibnya kenapalah nak telefon time-time maghrib.Tak de waktu lain ke? Lepas tu, manalah dapat nombor telefon rumah tu..HAish..
Okay, untuk maklumat lanjut tentang diploma ni, sila TEKAN cepat!


6 comments:

asamasin said...

ape pon bolehhh...

Umie Artoqiemie said...

desperate carik student ler tu..

ILA HonEyBuNNy said...

haha...apa pun tak boleh...hehe

ada patut fon mgrb2...ish2...memang xpatut..uhuhu

Lea IsNaw! said...

ish magrib2 call org

x sopan betul

Yumida said...

strategi marketing tu cik paro.. klo time maghrib, kompom org stay kt umah n x ke mana2..senang nk pick up phone.. klo time lain, mesti org 2 xnk angkat no org yg x dikenali..or myb g mkn ker..jenjln ker...hahaha

fRaMe+LenSeS said...

peminat cik paro pa? hehehehe. :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...